Skip to content

Mijjieh libie garmeres

Känn dig trygg med att besöka Pride

Camilla Wedfelt, park- & paradchef och William Stenvall Zetterström, festivalchef under årets Östersund Staaren Pride. Foto: Henrik Hedman

På lördag väntas flera tusen personer besöka årets Östersund Staaren Pride när det är dags för Pride Park i Badhusparken och Prideparad genom Östersunds centrum. Terrorhotnivån har ökat i Sverige, men det finns ingen ökad hotbild mot Pride.
– Jag känner mig trygg, säger festivalchefen William Stenvall Zetterström.

Östersund Staaren Pride pågår just nu med många olika programpunkter varje dag under hela veckan. På lördag väntas den stora dagen med Pride Park i Badhusparken och en färgsprakande parad genom stan. Festivalledningen jobbar med att få festivalen så trygg och inkluderande som möjligt.

Tyvärr så förekommer hot och hat mot hbtqi-communityt under hela året och Stenvall Zetterström menar att RFSL alltid har med en riskbedömning vid alla event.

– I och med att terrorhotnivån har ökat i Sverige har vi tittat extra på säkerheten, men det finns ingen ökad hotbild mot Pride. Vi har ett nära samarbete med polisen och Östersunds kommun där vi tillsammans tittar på säkerheten under årets festival. Jag känner mig trygg med dom åtgärder vi tar till, säger festivalchefen William Stenvall Zetterström.

Camilla Wedfelt är årets park- & paradchef och hon har fokus på att paraden och festligheterna i Pride Park ska bli så bra som möjligt på lördag.

– Vi har bland annat fler volontärer och säkerhetspersonal på plats under dagen på lördag. Vi ser fram emot en strålande och färgglad Pridelördag! Vi är starka tillsammans och ju fler som är med oss, desto större trygghet kan vi känna, säger Camilla Wedfelt.

sv_SESvenska