Skip to content

Mijjieh libie garmeres

Volontär

Vi behöver volontärer inför Östersund Staaren Pride 2024!

Vi behöver allt ifrån fotografer och runners till artistvärdar och mångsysslare. I klartext vi behöver just dig. Du jobbar ideellt för den goda sakens skull och du får hänga med både kända och mindre kända härliga människor.

Och precis alla mellan 18 och 100 år är välkommen att vara volontär på Östersund Staaren Pride bara du delar de mänskliga rättigheterna och står för ett inkluderande mångfaldssamhälle.

Vi söker både volontärer för längre uppdrag i planeringsfasen inför Pride och volontärer för kortare uppdrag under Prideveckan.

Här nedanför kan du läsa mer om vilka roller vi söker och vad dessa innebär.

Längre uppdrag

Område Marknad

Kommunikation
Som volontär i gruppen Kommunikation hjälper du de som är ansvariga för vår kommunikation att hantera vår hemsida och sociala medier, du är även behjälplig med att hantera media under festivalen, att ta bilder och skriva texter, samt att finnas tillhands i övriga kommunikationssammanhang.
Partnerskap

En viktig del av våra intäkter kommer från olika partners – allt från stora företag till mindre föreningar. Vår marknadsgrupp tar hand om de organisationer som är intresserade av samarbete och ser till att alla partnerskap blir så bra som möjligt. Givetvis är vi också alltid intresserade av nya partners. I den här rollen är du även med och skapar engagemang i stadskärnan.

Område Administration

Volonärkoordinator

Som volontärkoordinator hjälper du våra volontärer med allt möjligt för att deras arbete med Pride ska gå så bra som möjligt och dessutom vara trevligt. Volontärkoordinatorn gör allt från att innan festivalen svara på frågor om uppdrag och arbetsförhållanden, till att se till att alla får arbetskläder, namnbrickor och annat som de behöver.

Område Program

Programkoordinator

Som programkoordinator planerar du vårt dagprogram som sker under Prideveckan. Du ser till så programmet knyter an till årets tema, att det finns något för de flesta och lockar till engagemang. Du har många idéer och bollar i luften, kontakt med olika organisationer, bokar lokaler och resor.

Uppdrag under Prideveckan

Område Marknad

Fotograf

Fotografera och filma på våra programpunkter under veckan samt runtom i stan. 

Redaktör

Planera och skapa innehåll till vår webb, sociala medier, mejlutskick. Du hanterar även frågor som kommer in via SoMe och mejl.

SoMe

Skapa innehåll till våra sociala medier under Prideveckan och i Pride Park/Parad.

Område Administration

Volontärservice

Som volontär på volontärservice serverar du andra volontärer kalla och varma drycker, snacks och annat gott och ser till att volontärområdet är städat och trevligt. Det kan också bli aktuellt att vara behjälplig med hanteringen av volontärernas mat.

Värd

Som värd ansvarar du för att ta emot och assistera arrangörer och medverkande och ser till att de får bästa möjliga förutsättningar att genomföra sin programpunkt. Du svarar även på frågor från besökare.

Runner

Som runner kör du artister, volontärer och olika saker som behöver flyttas mellan olika platser. Det är en fördel om du inte har problem med ryggen eller liknande eftersom det kan förekomma att du måste hjälpa till att bära saker för att packa bilen. Du fungerar även som alltiallo och kan få uppgifter som att laminera programblad och handla till artisternas riders.

Område Pride Park & Pridekalaset

Aktivitetsvärd

Detta är uppdraget för dig som vill vara en del av att göra besöket i Pride Park lite extra roligt för våra besökare och se till att alla aktiviteter fungerar som de ska. Som volontär i denna grupp bör du vara serviceinriktad och inte rädd för att stå i centrum.

Entrévärd

Som entrévärd är du det första ansiktet våra besökare ser när dom besöker oss. Med ett smittande leende välkomnar du besökaren och läser av deras biljetter till Pridekalaset. Du svarar även på frågor om vårt program. Som volontär i denna grupp bör du vara serviceinriktad och inte rädd för att stå i centrum.

Försäljning

I gruppen försäljning jobbar du med att sälja saker för RFSL JHs räkning. För detta uppdrag är det bra, men inte nödvändigt, med kassavana. Det viktigaste är dock att du är serviceinriktad. Stundtals kan det vara högt tryck vilket gör att det är bra om du är stresstålig. 

Utsällarservice

Som volontär i gruppen Utställarservice tar du hand om våra utställare. Utställare är företag, organisationer och myndigheter som hyr tält eller liknande i Pride Park för att presentera sig och sin verksamhet. Arbetet innefattar allt från att svara på frågor till att försöka lösa olika praktiska saker för utställarna. Till dig vänder sig även besökare med alla möjliga frågor om festivalen. För att kunna arbeta i denna grupp är det viktigt att du inte är rädd för att prata med människor och att du har ett lugnt bemötande.

Paradvärd

Din uppgift som paradvärd är att checka in ekipage och se till att de kommer på rätt plats. Förbereda inför paraden, hantera åskådare och se till att paraden har fri väg och bra ordning. Och såklart peppa både åskådare och deltagare! När paraden passerat avslutas passet med att samla ihop allt material. Som volontär spenderar man paraddagen mitt i glädjens och händelsernas centrum och får gott om tid att njuta av den fantastiska stämningen!

Område Säkerhet

Sjukvård

För att passa här behöver du sedan tidigare ha erfarenhet och dokumentation på första hjälpen-utbildning. Du assisterar med enklare första hjälpen till både besökare och volontärer.

Vakt

Du är utbildad ordningsvakt.

Volontärkoordinator: Jennifer Dahlin

sv_SESvenska