Paraden

Vad är en Pridefestival utan en parad!

 

Vem får delta i paraden?
Alla får delta i paraden, så länge ni delar värderingarna som de mänskliga rättigheterna bygger på. Vi har som önskemål att de sektioner/grupper av olika slag (fackförbund, politiskt parti, företag, föreningar eller liknande) som vill delta, anmäler sitt deltagande. Detta för att vi ska kunna planera plats i paraden.

Som privatperson behöver ni inte anmäla ert deltagande, ni kan gå med var ni vill i tåget, byta plats under paradens gång, kliva av och kliva på!

Privatpersoner – Ingen anmälan behövs.

Grupper – Anmälningstiden för grupper för att gå med i paraden är senast den 25/8 18

För er som ska ha något fordon med i paraden är sista anmälningsdag den 1/8 18. Detta för att vi ska hinna ordna med de tillstånd som polisen kräver.

Det går bra att komma direkt vid uppställning 13:00. 1/9 18

Eventuella frågor kring paraden, kontakta oss via mail: ostersund@rfsl.se

Lite ordning och reda
Varje deltagare i paraden ansvarar helt och fullt för sina handlingar. Vi har några punkter som vi vill lyfta:

Visselpipor, trummor eller andra saker som låter väldigt mycket, kan vara jobbigt för andra parad-deltagare, exempelvis barn. Så ta det lugnt när du väsnas.

Vissa personer anser det stötande när för mycket hud exponeras, så undvik alltför avslöjande kläder, eller brist av kläder. Det är dock en festival och parad för alla. Det är därmed bra om så många som möjligt kan känna att de kan delta.
Det är gällande alkohollagstiftning som gäller. Med andra ord; det är inte tillåtet att dricka medtagna alkoholhaltiga drycker i Östersunds centrum. Den lagen kommer ordningsmakten att hålla hårt på. Detta gäller så väl i Badhusparken som under paraden.

Budskap via skyltar, banderoller eller de ljud som kommer ur munnen skall vara positiva, fokusera gärna på glädje och kärlek. Som arrangör ger vi oss rätten att avlägsna budskap som vi inte finner lämpade.

Vill du deltaga med grupp/fordon anmäl er till ostersund@rfsl.se

Paraden 2018  –  Lördag den 1/9

 

13.00  Uppställning av Paraden Badhusparken –  Privatpersoner och anmälda grupper.
14.00  Paraden startar

 

    

Grupper som är anmälda