Skip to content

Mijjieh libie garmeres

Paraden

Vad är väl en Pridefestival utan en parad!

Vilka får delta i paraden?
Alla får delta i paraden, så länge ni delar värderingarna som de mänskliga rättigheterna bygger på. Vi har som önskemål att de sektioner/grupper av olika slag (fackförbund, politiskt parti, företag, föreningar eller liknande) som vill delta, anmäler sitt deltagande. Detta för att vi ska kunna planera plats i paraden.

Privatpersoner – ingen anmälan behövs.
Som privatperson behöver ni inte anmäla ert deltagande, ni kan gå med var ni vill i tåget, byta plats under paradens gång, kliva av och kliva på!

Mer information om paraden och uppställningstider hittar du längre ner på denna sida!

Anmälan grupper (fackförbund, politiskt parti, företag, föreningar eller liknande)

Anmälningstiden för grupper som vill gå med i paraden är senast den 19/8 2023. Observera! För er som ska ha något fordon med i paraden är sista anmälningsdag den 1/8 2023. Detta för att vi ska hinna ordna med de tillstånd som polisen kräver

Företag, politiska partier, föreningar eller liknande – för att få ha med er logga i paraden (på banderoller, plakat, kläder etc.) så vill vi att ni blir en stolt partner/sponsor till Östersund Staaren Pride. Se info under fliken Bli en stolt partner eller maila oss info@ostersundpride.se. Att vara partner/sponsor är det bästa sättet att stötta RFSL Jämtland Härjedalen och Östersund Staaren Pride!

Har ni som ideell förening eller skola svårt att bekosta deltagande på Östersund Pride, kontakta oss via mail så diskuterar vi olika lösningar.

För att anmäla er, klicka på länken: Anmäl dig här!

Paradväg 2023

Start i Badhusparken- Samuel Permansgata- Köpmangatan- Biblioteksgatan- Storgatan- Tullgatan- Prästgatan- Stortorget- Samuel Permansgatan ner för att avsluta i Badhusparken.

Lite ordning och reda

Varje deltagare i paraden ansvarar helt och fullt för sina handlingar. Vi har några punkter som vi vill lyfta:

 • Visselpipor, trummor eller andra saker som låter väldigt mycket, kan vara jobbigt för andra parad-deltagare, exempelvis barn. Så ta det lugnt när du väsnas.
 • Det är gällande alkohollagstiftning som gäller. Med andra ord; det är inte tillåtet att dricka medtagna alkoholhaltiga drycker i Östersunds centrum. Den lagen kommer ordningsmakten att hålla hårt på. Detta gäller så väl i Badhusparken som under paraden.
 • Som arrangör ger vi oss rätten att avlägsna budskap som vi inte finner lämpade.
  Alla budskap skall vara positiva. Detta gäller både enskilda och grupper, så lämna alla negativa budskap hemma och fokusera på det positiva i livet.
 • Som arrangör ger vi oss rätten att avlägsna budskap som vi inte finner lämpliga.
 • Som arrangör ger vi oss rätten att avbryta deltagare eller grupp som bryter mot regler från att fortsatt medverkan i Paraden.
 • Pride hoppas att vi kan hjälpas åt att hålla rent och snyggt omkring oss. Sopsäckar kommer att finnas vid uppsamlingsplatsen.
 • Kom i tid till uppställningsplatsen. Våra volontärer som hjälper Er att hitta er plats i paraden.
 • Ha kul! Sprid kärlek! Njut av den möjlighet vi har; att kunna delta och genomföra en manifestation för Kärlek, Stolthet och Öppenhet!
 • Det är ingen tävling – så gå långsamt i ett långt och smalt tåg!
 • Håll avstånd till framförvarande grupp. Detta så att ”publiken” längs paradvägen tydligt kan se Era banderoller och skyltar. 2-4 meter är lämpligt avstånd till framförvarande grupp.

Information om paraden 2023  –  Lördagen den 2/9 2023

13.15  Uppställning av paraden vid Badhusparken –  Privatpersoner och anmälda grupper.
14.00  Paraden startar

Paradordning Östersund Pride 2023

RFSL Jämtland Härjedalen

sv_SESvenska