Skip to content

Paraden

Vad är väl en Pridefestival utan en parad!

Vem får delta i paraden?
Alla får delta i paraden, så länge ni delar värderingarna som de mänskliga rättigheterna bygger på. Vi har som önskemål att de sektioner/grupper av olika slag (fackförbund, politiskt parti, företag, föreningar eller liknande) som vill delta, anmäler sitt deltagande. Detta för att vi ska kunna planera plats i paraden. Se information nedan om hur ni anmäler er.

Som privatperson behöver ni inte anmäla ert deltagande, ni kan gå med var ni vill i tåget, byta plats under paradens gång, kliva av och kliva på!

Privatpersoner – Ingen anmälan behövs.

Mer information om paraden och uppställningstider hittar du längre ner på denna sida!

Anmälan grupper (fackförbund, politiskt parti, företag, föreningar eller liknande

Anmälningstiden för grupper för att gå med i paraden är senast den 20/8 2020. Observera! För er som ska ha något fordon med i paraden är sista anmälningsdag den 1/8 2020. Detta för att vi ska hinna ordna med de tillstånd som polisen kräver

Företag, politiska partier, föreningar eller liknande – Observera att för att få ha med er logga i paraden (på banderoller, plakat, kläder etc.) så vill vi att ni blir en stolt partner/sponsor till Östersund Pride. Se info under fliken ”Partners” eller maila oss info@ostersundpride.se. Att vara partner/sponsor är det bästa sättet att stötta RFSL Östersund J/H och Östersund Pride!

Har ni som ideell förening eller skola svårt att bekosta deltagande på Östersund Pride, kontakta oss via mail så diskuterar vi olika lösningar.

För att anmäla er, skicka ett mail till: info@ostersundpride.se

  • Märk anmälan med ”Anmälan grupp Prideparad”
  • Meddela i anmälan hur många ni förväntas vara som deltar

Det går bra att komma direkt till uppställningen för paraden vid badhusparken kl. 13:30 den 5/9 2020.

Paradväg 2020

Start i Badhusparken- Samuel Permansgata- Köpmangatan- Biblioteksgatan- Storgatan- Tullgatan- Prästgatan- Stora Torget- Samuel Permansgatan ner för att avsluta i Badhusparken.

Lite ordning och reda

Varje deltagare i paraden ansvarar helt och fullt för sina handlingar. Vi har några punkter som vi vill lyfta:

  • Visselpipor, trummor eller andra saker som låter väldigt mycket, kan vara jobbigt för andra parad-deltagare, exempelvis barn. Så ta det lugnt när du väsnas.
  • Vissa personer anser det stötande när för mycket hud exponeras, så undvik alltför avslöjande kläder, eller brist av kläder. Det är dock en festival och parad för alla. Det är därmed bra om så många som möjligt kan känna att de kan delta.
  • Det är gällande alkohollagstiftning som gäller. Med andra ord; det är inte tillåtet att dricka medtagna alkoholhaltiga drycker i Östersunds centrum. Den lagen kommer ordningsmakten att hålla hårt på. Detta gäller så väl i Badhusparken som under paraden.
  •  Som arrangör ger vi oss rätten att avlägsna budskap som vi inte finner lämpade.

Information om paraden 2020  –  Lördagen den 5/9 2020

13.30  Uppställning av paraden vid Badhusparken –  Privatpersoner och anmälda grupper.
14.00  Paraden startar

Paradordning Östersund Pride 2020