Skip to content

Mijjieh libie garmeres

Är du ungdom och vill lära dig arrangera en pridefestival?

Är du ungdom och intresserad av att arrangera ett event, föreställning eller en stor pridefestival? I samarbete med Riksteatern syr Östersund Staaren Pride ihop en utbildning. Haka på Camp Riksteatern Jämtland/Härjedalen i Dvärsätt 28-30 juni och lär dig allt om hur man arrangerar en föreställning och efter bli en del av Östersund Staaren Prides ledningsgrupp!

På Camp Riksteatern har du möjlighet att träffa andra unga scenkonstintresserade som du får nya kunskaper och sommarminnen tillsammans med. Camp Riksteatern är en kurs på tre dagar 28-30 juni som riktar sig till dig som vill lära dig mer om scenkonst och hur man gör för att arrangera en föreställning.

Därefter är du inbjuden att bli en del av Östersund Staaren Prides arrangörsledning. I ledningsgruppen får du med stöd av en erfaren arrangör möjligheten att vara med och arrangera en färgsprakande pridefestival. Med allt från att boka artister eller förverkliga dina scenkonstidéer till att styra upp en prideparad.

Mer info om Camp Riksteatern
Genom praktiska övningar och workshops under Riksteaterns arrangörsutbildning får du verktyg till sådant man kan behöva kunna som arrangör, om alltifrån bokning och budget till att hitta sin publik. Vi kommer förstås också att hitta på härliga kvällsaktiviteter tillsammans!

  • För dig som är mellan 16-26 år
  • Kurs, mat och boende är kostnadsfritt för dig som deltar
  • Du behöver inga förkunskaper

Camp Riksteatern är en kurs för unga som är nyfikna på scenkonst och arrangörskap. Under 2023 anordnas kursen i Väst, Gävleborg och i Jämtland/Härjedalen. Camp Riksteatern drivs på enheten för barn och unga på Riksteatern, du kan läsa mer om projektet här: https://www.riksteatern.se/forening/riksteatern-jamtlandharjedalen/ovrigt/camp-riksteatern/

Mer info om Östersund Staaren Pride
Som en fortsättning på Camp Riksteatern i Dvärsätt blir du en del av Östersunds Staaren Prides ledningsgrupp. Här får du praktisera dom kunskapar du har fått med dig från Camp Riksteatern. Allt från att boka artister eller förverkliga dina scenkonstidéer till att styra upp en prideparad.

  • För dig som är mellan 16-26 år
  • Mat eller fika är kostnadsfritt för dig som deltar
  • Du behöver ha gått Riksteaterns arrangörsutbildning – Camp Riksteatern
  • Begränsat antal platser

Anmälan. Obs sista anmälningsdatum 25 maj!
Mer info och anmälan hittar du här: https://www.riksteatern.se/forening/riksteatern-jamtlandharjedalen/anmalan-camp-riksteatern/

Vid frågor om Camp Riksteatern, kontakta marie.haglund@riksteatern.se. Kursen arrangeras av Riksteatern Jämtland/Härjedalen.

Vid frågor om Östersund Staaren Pride, kontakta festivalchef william.stenvall@jh.rfsl.se

sv_SESvenska