Skip to content

Mijjieh libie garmeres

Avrunda Pride med intressant söndagshäng med oss

Vi vet att dom flesta har lite söndagsångest så där dagen efter Pride Park, Prideparad och Pridekalasande. Därför har vi satt ihop ett riktigt mysigt och intressant söndagsprogram på Tingshuset – så vi kan avrunda en fantastisk Pridevecka lite försiktigt.

Vi inleder söndagen med en riktig långbrunch och lyssnar till ett panelsamtal med deltagare från Lesbisk Makt och Saepmie Pride. Efter brunchen har vi två workshops – en dragworkshop och en Queer cash-workshop.

Plats: Tingshuset i Östersund.
Tid: Mellan kl 10-14:30.

Panelsamtal om minoriteters engagerande

Saepmie Pride och Lesbisk makts BIPOC-projekt bjuder in till samtal om minoriteters engagerande. I dom flesta samtal pratar vi om den stress, press och frustration som finns hos BIPOC (Black, indigenous people and color) queers, men vi tar tillbaka utrymmet och kommer prata om det som gör oss starka.

Ingen föranmälan.

Drag-workshop

Drag måste inte vara ett performance för alla, det kan också handla om att testa och blanda olika könsuttryck; att se sig själv med skägg, i andra kläder eller att röra och bete sig på ett annat sätt än vanligt. Vi skapar ett tryggt rum, där ingen tittar eller observerar oss, där vi kan leka med och utforska olika uttryck tillsammans.

Det kommer finnas smink, skägg och tape för att testa att binda eller kanske testa lite olika kläder. Som deltagare kan du ta med kläder du har som du är nyfiken på att testa, eller din favoritoutfit som du vill utforska med. Välkommen!

Begränsat antal platser. Boka din plats här!

Queer cash-workshop

Lesbisk plats är ett projeket inom Lesbisk makt som jobbar med att skapa förutsättningar och möjligheter för personer som bor på landsbygden. Dom vill med med Queer cash hjälpa dig som är hbtqia-person och identifierar dig som kvinna/icke-binär eller transperson. Du ska även bo eller har bott i landsbygden och är upp till 25 år att bolla idéer som du brinner för.

Det kan till exempel vara att arrangera bokklubb, hantverkshäng, spelkväll, vandringar, filmfestivaler, konstutställningar, fika, teater, fotbollsturneringar, sjunga karaoke, hajk osv osv!

Öppen workshop, ingen föranmälan.

SMAÅarjelsaemien